Budapest aranyat ad a központi bank tartalékaihoz

Magyarország ma nem ismert a világ egyik legelső aranytermelő országának.

Volt azonban egy idő, amikor Európa sima fémének teljes termelésének körülbelül háromnegyedét képviselte, ha el tudja hinni.

Peter Sugar történetének története szerint a közép-európai ország a 14. században “valóságos El Dorado” volt, aranyjai széles körben terjedtek el az egész kontinensen, versenyben az olasz és angliai pénzverésekkel.

Ez a gazdag bányászati ​​örökség volt, amelyet a magyar központi bank váltott fel, amikor bejelentette ebben a hónapban, hogy növelje az aranyállományt tízszeresére, 3,1 tonnáról 31,5 tonnára, és az összes tartalék 4,4% -át tette ki.

Az arany az amerikai tartalékok 73,5% -át teszi ki összehasonlításban, a legtöbbet bármelyik országban.

Matolcsy György, a magyar központi bankok kormányzója a gazdasági és nemzeti stratégiai jelentőségűnek tekinti a mozgást, hozzátéve, hogy az extra arany az ország tartalékát “biztonságosabbá” és “csökkent kockázatnak” nyilvánította.

1986 óta ez az első alkalom, hogy Magyarország növelte aranyállományát.

Az ország nem egyedül van a diverzifikációjában. Ebben a hónapban azt is megtudtuk, hogy Lengyelország lett az első európai uniós tag (EU), aki két évtized alatt növelte arany tartalékát. A kelet-európai ország ez év júliusában és augusztusában akár 9 tonnás kemény adót is hozzáadott. A központi bankok Oroszországban, Törökországban és Kazahsztánban is megtartották arany vásárlásukat, ami az idei tevékenység közel 90% -át képviseli.

Eközben az EU folytatta papírpénz nyomtatását.

Tehát miért kellene a bankokat – vagy a befektetőket abban az ügyben – érdekelni az aranybevonásuk növelése?

Az egyik ok az időzítés. Egészen a közelmúltig az arany ára viszonylag megfizethető volt, kereskedelmében pedig 52 héttel az 1180 dollár alatti mélypontot mutatták augusztus közepén és szeptember végén. A központi bankok befektetései bölcsen készültek. Ebből a mélypontból az arany most több mint 4% -kal nő a készlet volatilitásánál.

Nézze meg az alábbi táblázatot. Azt hiszem, érdekes látni a kapcsolatot a tőzsdei drámai mozdulatok és az emberek érdeklődése között. Amikor néhány héttel ezelőtt eladták a készleteket, a Google keres “aranyára” legalább egy hónapra a legmagasabbra ugrott. Úgy vélem, ez azt mutatja, hogy az emberek az aranyat jó értéktartóként ismerik fel, amikor a piaci volatilitás újra felmerül.

Visszatérve attól, hogy a magyarországi központi bankok kormányzója, Matolcsy a kockázatcsökkentésről elmondta, egy bizonyos mennyiségű arany javította a portfólió Sharpe arányát, a World Gold Council (WGC) legújabb arany befektetője szerint.
A Sharpe-mutató – ha nem tud róla – a portfólió kockázattal korrigált hozamát méri a társaikhoz viszonyítva, a standard eltérés alapján. Minél magasabb a társaikkal szembeni arány, annál jobb a kockázattal korrigált hozamok.

Az New Frontier Advisors elemzői szerint az intézményi portfólió 6% -os aranysúlyozással magasabb Sharpe arányt mutatott, mint egy aranyérzékelés nélkül. Ez azt jelenti, hogy a volatilitás csökkentették a megtérülést.

Annak ellenére, hogy az elemzők elsősorban a kínai portfóliókra tekintettek, a WGC Fred Yang úgy véli, hogy ezek a megállapítások ugyanolyan könnyen alkalmazhatók olyan portfóliókra, amelyek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Királyságban jegyzett eszközökben vannak befektetve.

A “kutatás azt mutatja,” Yang szerint “, hogy a legtöbb jól kiegyensúlyozott portfólió előnyös lenne az arany szerény hozzárendelésében.”

Gyakran javasoltam egy 10% -os Arany Szabályt – 5% -kal a veretlen, a másik 5% -os arany készletben – és így New Frontier kutatása világít. Segít magyarázni Magyarország és Lengyelország fellépéseit, valamint az arany egyéb nettó vásárlóit.

A múltban többször is kimutattam, hogy az arany ára fordítottan kapcsolódik a reálárhoz. A sárga fém különösen küzdött, amikor a kincstári hozamok meghaladták az inflációt.

A kétéves kincstári hozam ma már csak 3% alatt van, 10 évnél tovább magas. Mivel a fogyasztói árak éves szinten 2,3% -kal emelkednek, a Munkaügyi Minisztérium legfrissebb jelentése szerint a kétéves pozitív hozam – és ez történelmileg aranyozott.

Azt gondolná tehát, hogy az ára sokkal alacsonyabb lenne, mint amilyen. Nagy hatással vagyok rám, hogy mennyire tartják fenn.

Posts created 4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top