Magyarország elhatározta, hogy minden kritikát hallgat

Mivel a független média nagyrészt elhallgatott vagy átvették, a bíróságok egyre inkább megfékezik, és a parlament határozottan az újonnan megválasztott Fidesz-párt pártjának irányítása alatt áll, a nem kormányzati csoportok a leghatékonyabbak maradnak a kormányzat megtartására. Nem meglepő, hogy egyre inkább a tűz alatt vannak.

2017-ben, és mivel a magyarországi parlamenti választások eléggé rosszak voltak, ezekkel a csoportokkal szemben törvényeket fogadtak el. A hatóságok azonban nemrégiben olyan törvénytervezeteket vezettek be, amelyek 25 százalékos adót szabtak volna ki a “bevándorlókat támogató” alapokra, és megváltoztatnák a közgyűlést szabályozó törvényt, hogy a rendőrség nagyobb mérlegelési jogkörrel ruházza fel a nem kívánt tüntetések tilalmát vagy feloszlatását.

Egy olyan törvényt követnek, amely július 1-jén lépett hatályba, ami bűncselekményt jelent a menekültek, a menedékkérők és más migránsok számára. A törvény célja, hogy megfélemlítse azokat a személyeket, akik segélycsoportoknál dolgoznak vagy önként jelentkeznek. Az új törvény alapján akár egy évig is börtönbüntetésre lehet számítani.

Ez a legújabb törvény bűncselekménnyé teszi a törvényes tevékenységek széles körét, amelyek elengedhetetlenek a menekültek és bevándorlók kormányának politikájával és gyakorlatával, a határokon átívelő erőszakos cselekményekkel és gyakorlatokkal szembeni szenvedés kinyilvánításához és reményeiként való mérsékléséhez, a tartálytáborokban történő hosszas fogva tartáshoz. A jogi szakemberek és a segélyszemélyzet személyes kockázatot vállalnak, ha megpróbálják folytatni munkájukat a menedékkérők és migránsok számára a jogaikról Magyarországon, vagy egyszerűen megosztják az információkat vagy önkéntes csoportokat építenek.

A Fidesz-többségi parlamentben 2017-ben elfogadott törvény megköveteli, hogy a szervezetek “külföldi finanszírozású szervezetként” regisztráljanak, ha egy külföldi pénzügyi támogatás bizonyos küszöbértékét kapják, és minden nyilvános megjelenésnél ezt a pusztító címkét használják. A törvény – amelyet nagyrészt az orosz “Külügyminiszter-törvény” ihletett, célja a polgári akció megvitatása és démonizálása. Külföldön elítélte az emberi jogi közösséget és a nemzetközi szakértőket.

A független csoportok koalíciója válaszként alakított szövetséget, nem engedelmeskedett a törvénynek és vitatta a magyar alkotmánybíróságon és az Emberi Jogok Európai Bíróságán. De amíg az óra ketyeg a magyar csoportok számára, ezek a kihívások még mindig függőben vannak.

A kormány egy sor adófizető által finanszírozott kampányt futtat a független csoportok és azok ellen, akik támogatják őket, a közönséges állampolgároktól a milliárdos emberbarátnak, Soros Györgynek. Az állam által szponzorált óriásplakátokat hasonlóképpen használták a menedékkérők és bevándorlók elleni gyűlöletkeltéshez. Míg a Magyarországon érkező beérkezők száma kicsi, Orbán Viktor miniszterelnöknek az invázióról kell beszélnie, mivel legitimitálja a büntető intézkedéseket azokkal szemben, akik megpróbálják felállni mindenki jogait az országban.

Ezek az új és javasolt törvények és kenési kampányok egyértelmű üzenetet közvetítenek azoknak, akik szolidaritást folytatnak a leginkább marginalizálódott csoportokkal, például a bevándorlókkal, a romákkal és a nemrégiben bűncselekmény nélküli hajléktalanokkal kapcsolatban: csendben vagy a következményekkel szembesülni.

Miközben az európai vezetők frusztráltak és fáradtak Orbánnak a brüsszeli bevándorlással kapcsolatos álláspontjával kapcsolatban, az utolsó javaslatokat a torz adó és a békés találkozók új korlátjairól nem szabad enyhén venni. A közgyűlésről szóló törvény teljes körű átírása arra irányul, hogy erősítse meg az erőteljes érdekek védelmét a tiltakozók ellen. Például ez vezethet tiltakozások tilalmához a lakosság vagy a nagykövetségek otthonai előtt. A magyar parlamentet látogató autokratikus rezsimek kritikáját elhallgattathatják vagy üldözhetik tiltakozás céljából.

Ez komoly veszélyt jelent mindenkinek a szabad összeszerelésre és kifejezésre való joga tekintetében. A változások kedvező hatással vannak egy olyan politikai elitre, amely irritálja a hangokat, és kéri a kormányt, hogy vegye figyelembe a demokrácia, az átláthatóság és a jogállamiság európai értékeit. A parlamenti szavazás – a méretétől függetlenül – a jogok megsértésére vonatkozó megbízatásnak kell lennie.

A szabad véleménynyilvánításhoz és egyesüléshez való jogot fenntartó szervezetek közül sokan ugyanazok a csoportok dolgoznak, amelyek elősegítik a migránsok és menekültek jogainak előmozdítását Magyarországon, valamint a fogvatartottak, a romák, a fogyatékkal élők, a gyermekek és a nők jogai akik családon belüli erőszakkal szembesülnek Röviden, bárki, aki védelmet igényel.

Hacsak Európa nem tartja felelősségre a kormányt az európai szabályok és értékek figyelmen kívül hagyásával, kétségtelen, hogy azok, akik eltérnek és kritizálják az igazságtalan politikákat, egyre nagyobb nyomás nehezedik felhagyni vagy adni. Az európai vezetőknek kötelességük védeni ezeket az értékeket és a magyarországiakat akik megvédik őket, és nincs időjük pazarolni.

Posts created 4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top